Veckobladet
Det tog några veckor extra men här har ni nummer 2 för året. Mycket handlar om vänstern och hur den skall formera sig framöver.
Följ debatten i VB: veckobladet.info, varje fredag!

Ett smakprov från detta nummer:


Lärdomar i öster?

Lars Ohly har som bekant besökt Norge och hälsat på Kristin Halvorsen, ordförande i ”systerpartiet” där och tillika finansminister, och förklarat besöket lärorikt.
   Ett besök hos det östra systerpartiet kunde nog också ge lärdomar, om än av ett annat slag. Som ni kanske noterat har dess ordförande Suvi-Anne Siimes hoppat av både ledningen och själva partiet, och förklarat att hon inte ens tänker rösta på det om hennes främsta vedersakare, Jaakko Laakso, står på valbar plats. Han har kontrat med att förklara hennes avhopp med att hon befinner sej ”i en djup personlig kris”.
   Siimes, en relativt ung (född 1963) ekonom, har varit uppmärksammad i debatten och rankats högt i popularitetsmätningar men inte lyckats överbrygga de gamla motsättningarna i partiet där ex-taistoiterna, det vill säga arvtagarna till den gamla Moskvafalangen, har stärkt sitt grepp om partiapparaten. Den avgörande motsättningen tycks ha stått kring EU där Siimes line var ”har vi sagt A får vi säga B”. Där ställde hon sej lite väl långt framför partiet, på ett sätt som för tankarna till Gudrun Schyman.
   VB återkommer om den finska vänsterns kommentarer.
Gr

Glöm nu inte våra webbnummer, varje fredag på adressen.

http://veckobladet.info

  VECKOBLADET Utgiven av SFVBBiL Ansvarig utgivare: Göran Persson