Veckobladet
I förra numret skröt vi med att VB citerades i Svenska Dagbladet. Nu har vi uppmärksammats på att samma artikel var utgångspunkt för en ledare i KristianstadsBladet.
   Förra numret var nätnummer, liksom tre VB-nummer av fyra. Ni glömmer väl inte att kolla oss där?
   Observera att dagens artikel ”Stackars Putin” av Erik Kågström är en pendang till förra numrets ”Stackars Bush”. Klicka och läs!

Ett smakprov från detta nummer:

Med anledning av VINTERN
Jodå, den kom fram i år också, Kvällspostens trästilsrubrik SNÖKAOS, sen ett mindre nederbördsområde hade dragit förbi och det var kallgrader. Och tågen slutade gå helt enligt traditionen. ”Konstigt att det ska behöva vara så varje vinter”, sa en god vän som jag frysande stod och väntade på tåg tillsammans med. Och han är ändå anställd på Banverket, som en av de högre cheferna i Malmö. "SJ och Skånetrafiken kritiserar oss", bekände han.
Cykelleder har prioritet 1 vid snöröjning i Lund har kommunen försäkrat. Mådä. Det flitigt frekventerade stråket norr om Östra kyrkogården blev i alla fall aldrig rensat efter den förra snön. Där är ”gudomligen oskottat”, för att citera Kellgrens klassiska parodi. Och nu har det kommit ny snö. Vi var några som trodde att det skulle bli bättre med rödgrön majoritet i stan men så blev det inte.
   Fast detta är ju inget mot vintern -78 (eller var det 79?), den när det ordnades bussresor för nyfikna smålänningar till bamsedrivorna på Österlen. Och det fanns en del snö i Lund också. Den gången var kommunens borgerligt styrd, och det var likadant som nu. Tidningsspalterna bågnade av arga insändare och sjukhusets ortopedavdelning av brutna lårbenshalsar.
   Den gången var det fart på vänsterpartiet i Lund (jfr artikel på annan plats) och den då ledande duon Tarcisio Bommarco/Daniel Kallós la upp en plan för hur vi alla skulle ge oss ut med hackor, kvastar och skyfflar och fixa det som kommunen inte klarade. Men så kom solen och mildvädret och redde upp det hela med hjälp av naturmetoden.
   Ska vi hoppas på en lika lycklig utgång i år?
Men visst finns det saker att glädjas åt. Till exempel snöhögarna utanför konsthallen som är minst lika fascinerande som de abstrakta konstverken därinne. Och bilhatarna har högtidsstunder när de ser bilister som förgäves försöker skjuta igång sina åk. Och alla vindrutor som behöver skrapas! Det kan vara värt att gå upp en timme extra för att få avnjuta skådespelet.
Gr

Glöm nu inte våra webbnummer, varje fredag på adressen.

http://veckobladet.info

Du får inte missa
veckans Goya

Några artiklar från numret:

LundaMaTs II: Local government failures

Luften pyser ut
(V)emodiga reflexioner kring en (v)erksamhetsberättelse


Tankar i kylan av Lucifer

Stackars Putin

  VECKOBLADET Utgiven av SFVBBiL Ansvarig utgivare: Göran Persson