Veckobladet
Vårens provperiod är strax slut, efter detta pappersnummer och ett webbnummer i nästa vecka så vandrar redaktionen ut i sommaren för att inte bänka sig framför datorerna förrän mot slutet av augusti.

Jo, vi kommer att bänka oss för att fortsätta med VB. Formen under nästa år blir den samma som under våren, Ett pappersnummer i månaden och däremellan ett webbnummer varje fredag, prenumerationspriset blir 100 kr.
I augusti är det bara ett drygt år till nästa val, och de mer och mindre kloka ting som kommer upp inför ett val kan vi inte motstå.

VB hoppas på ett intressant förvalsår på vänsterkanten. De tre nuvarande samarbets-partierna slåss samtliga om inte för sitt liv så i tydlig motvind. Fi får förlåta oss, men i våra öron så låter mycket därifrån vänster och alltså något vi gärna såväl skriver om som låter komma till tals. Om det blir en junilista nästa september är väl lika oklart som om den skall kallas vänster, men i EU-frågan blir den troligen väldigt lik såväl v som mp så den kan nog bli intressant den också. Kanske händer det något mer spännande inför valet bland de som inte längre känner sig helt hemma i dagens vänsterparti, kanske letar någon guld vid regnbågs-listans fot. Vad vet vi, vet du något så ”skvallra” gärna och lite kommer vi att gräva själva. I skrivande stund har det precis lagts ut en motion inför Vägval Vänsters årsstämma med starka krav på att ett nytt vänsterparti skall skapas och att VVV skall stödja denna strävan, men mer om detta på annan plats i tidningen. Det kan också bli som val brukar bli: alldeles, alldeles dödtrist men fullständigt underbart. Den som lever får se och vi som gör VB hoppas tillhöra den skaran den 17 september 2006.
Glad sommar, önskar red.

 


(Pdf-format)

Några artiklar från numret:

Vänsterpartiet och regeringsfrågan

Kommunala kommunister?

Liket lever (Lucifer)

Frankrikes nej


 
  VECKOBLADET   Utgiven av SFVBBiL   Ansvarig utgivare: Göran Persson