Utskriftsvänligare form
(pdf)


FRI TALAN
ALLMÄN ANSLAGSTAVLA

Läs mer >

 
Nr 3 1/4 i webbform
Veckans
krönika

Sextio år senare
Jag var i Köpenhamn med delar av Röda Kapellet förra veckan och spelade på den danska befrielsedagen den 4 maj. Vi jobbar ju sedan några år rätt mycket ihop med Røde Horn, en dansk vänsterorkester knuten till byggarbetarfacket.
Läs mer >

Pressgrannar
Framgång i Lund
… Dessutom kan nämnas att vi sålde 24 Proletären inför och under 1 maj och att vi för första gången vann affischkriget mot medelklassvänstern. Ett krig som utbryter inför varje 1 maj och där ingen pardon tas eller ges.
Proletären 5-6 maj

 
050513

Feministiskt initiativ
Torsdag kväll var det åter dags för ett möte med F! i Lund. Detta var välbesökt, c:a 100 personer, därav ungefär 15 män. Mötet leddes av kvällens "pratkvarn", Anna Fogelström, tidigare presenterad i media. Ämnet för kvällen var organisations-modeller och i synnerhet handlade det om hur organisa-tionen för F! ska byggas.
Läs mer >

Lagom är bäst?
En arbetsgrupp har nu presenterat ett Förslag till internationellt program för vänsterpartiet, som är på snabbremiss för att snart nog behandlas av partistyrelsen. Enligt en ersättare där har förslaget "knådats ordentligt" så man får utgå från att formuleringarna är väl förankrade hos Eva Björklund, Mats Einarsson och de andra.
I punkt F105 läser vi: "Tvångsassimilering, deportationer och etnisk rensning anses inte längre vara legitim politik, även om det fortfarande förekommer i allt för stor omfattning."
Är det lagom omfattning som bör eftersträvas?
Grr

 
     


Vad har vänsterpartiet för uppgift i svensk politik?


Karin Svensson Smith

Frågan bör ställas i ljuset av bl a de senaste opinionsmätningarna. De visar både på att vänsterpartiet når nya bottennoteringar och att en väldigt stor andel av väljarkåren är osäkra på vilket parti de föredrar. Opinionsmätningarna säger också, och för min del anser jag att det är allvarligare, att den borgerliga alliansen är ett reellt hot för första gången på mycket länge.

Vad skulle hända vid ett borgerligt maktskifte?
Läs mer >

 

Från
min
veranda



Är ungdomar okunniga och dumma idag?


Under rubriken "Dum, dummare - smartast" har Fredrik Kullberg skrivit en artikel i ICA-Kuriren nr 15/05. Är alla de möjligheter som finns, nöjen, kläder, Melodifestivaler och tävlingar tillsammans med de snabba växlingarna i livsstilarna nyttiga för de unga? Kullberg och en del andra intervjuade personer vill ge de unga möjligheter att lära sig mer om historiska skeden, t ex om Andra Världskriget och om de stora författarna, som t ex Kafka.
Läs mer >

 
  VECKOBLADET   Utgiven av SFVBBiL   Ansvarig utgivare: Göran Persson