Socialdemokraterna
Den saknade fanan
Dagens nästa begivenhet var SAP:s demonstrationståg som samlades på Clemenstorget. En spretig samling som vanligt. Ena kolonnen bestod av alla de gamla ärevördiga fanorna från fackföreningar och partiavdelningar. Längst fram i denna kolonn bars två mycket stora lokala fanor, arbetarekommun och fack, en ganska stor svensk flagga och en ganska liten FN-flagga. Det rubriken anspelar på var att det saknades en EU-flagga i tätledet, för visst är de väl för EU, men det är kanske inget att ta upp på en festdag som första maj.
   Längst fram i tåget gick så en av dessa arbetarrörelsens värstingar den tidigare på dagen omtalade Ylva Thörn. Som stand in för alla hennes tidigare beskrivna direktörskompisar fungerade för dagen Bo Bernhardsson.



Långt bak i denna mer officiella del fanns några lokala paroller bl a "Sveriges bästa skola i S-styrt Lund". Jaha, så mycket för det av de andra partierna så omskrutna rödgröna samarbetet kan man tänka om man vill tänka lite elakt.





Den andra kolonnen bestod nog mest av SSU-folk och internationella aktivister som bar banderoller och plakat som på intet sätt skämts för sig hos Vänsterpartiet som t ex "Latinamerika visar vägen, LEVE SOCIALISMEN".
    VB:s raske förstamajvandrare följde deras tåg lite vid sidan om på Bytaregatan på väg mot nästa begivenhet under glatt lyssnande till deras eggande samba-trummor.







  




  








VECKOBLADET Utgiven av SFVBBiL