Utskriftsvänligare form
(pdf)

Vänsterveckan 25.4-1.5
på Lunds universitet som arrangeras av en bred samling föreningar med bland annat Ordfront, socialdemokratiska studentklubben och Vänsterns Studentförbund är ett imponerande arrangemang.
Hela programmet kan studeras på www.vansterveckan.tk

Några smakprov:
Måndag 25.4 "Från förvirring till förändring", debatt med Tove Fraurud, John Hörnquist, Kalle Larsson och Linnea Nilsson, Folkets hus kl. 18.
Tisdag 26.4 "Raymond Williams och kulturproduktionen", föredrag av Magnus Nilsson, Absalon kl. 13.
Onsdag 27.4 "Den imperialistiska vänstern - fallet Irak", Henrik Skraak talar, Eden kl. 17.
Torsdag 28.4 "Drar kapitalet till Iran?", Andreas Malm från Arbetaren inleder, Smålands kl. 17.
Fredag 29.4 "Vänstern och välfärdspolitiken", föredrag av Daniel Ankarloo, Folkets hus kl. 14.

 
Nr 2 3/4 i webbform

Vänsterpartiet och fildelningen
I ett öppet brev till vänsterpartiets ledning, med Daniel Sestrajcic, Malmö, som första namn , säger ett fyrtiotal undertecknare att de är bestörta över att vänsterpartiet stödjer regeringens proposition om ett förbud mot nerladdning av musik mm från Internet. Jag tror att vi är rätt många inom vänsterpartiet som delar deras bestörtning.
Läs mer >


Vänsterns förstamajdemonstration
i Lund avgår i år från Stortorget en halvtimme tidigare än vanligt, 13.30, vilket bör noteras av habituéerna.
Gr


Lunds fot & cykelfolk
har årsmöte onsdag 27 april (Vårfruskolan kl. 19). Huvudpunkten torde bli den demonstration av liggcyklar som ett par entusiaster från Malmö ska göra. Det är ett känt faktum att liggcykling ger större benkraft och mindre luftmotstånd. När bilarna ska utfasas på grund av oljebristen kommer efterfrågan på innovativ cykelteknik att växa. Föreningen har under det gångna året agerat i några lokala trafikfrågor, utan större resultat.
Gr

 
050422


ABF Lundabygden
börjar få ordning på ekonomin, visar årsberättelsen för 2004. Dessutom kan man visa på en viss expansion: fler medlemsorganisationer, något fler studiecirklar, fler kulturarrangemang. Det sista förklaras inte minst med engagemanget i Skåne Social Forum, en lycklig samverkan mellan en gammal och en ny folkrörelse. Fast den reducerade personalen har fått slita.
Gr


"Hunden åt upp bokföringen"
och liknande bortförklaringar har vänsterpartister i taxeringsnämnder fått sej refererat när skattemyndigheterna granskat vissa skumma firmor. "Datorn stals och det fanns ingen backup med medlemsuppgifterna på vare sej lokal, regional eller nationell nivå", säger Ung vänster i Skåne.
Grr

 
  VECKOBLADET   Utgiven av SFVBBiL   Ansvarig utgivare: Göran Persson