Veckobladet

I förra pappersnumret utlovade vi till denna gång en översiktsartikel om vänsterpartiets kommunalpolitik i Lund. Då förbisåg vi att det här numret görs ett par dagar tidigare i veckan än vanligt, och därmed innan det medlemsmöte som ska diskutera kommunal-politiken och kunna ge underlag för en sådan översikt. Den får komma i ett e-nummer i stället.

VB kommer ut med ett pappersnummer i månaden och däremellan ett webbnummer varje fredag.

Prenumerationspriset är 100 kr för er som önskar numren med post, insättes på pg 151 44 21-5. Även webbnumren har sina kostnader om än små, ett bidrag är alltid välkommet.

Som smakprov från detta nummer, en typisk VB-artikel.
Wenn jemand eine Reise tut...
– Har ni fått några nya idéer som ni kan använda i Lund? frågar Sydsvenskans reporter (26.9) Rolf Englesson, som tillsammans med fyra andra mp-are har besökt Brandenburg och Berlin i flera dagar.
– Nej, lyder det häpnadsväckande svaret.
Såg ni inte de häftiga fasadmålningarna? Inte spårvägslinjerna som sträcker sej långt ut mot (öst)tyska byar som säkert har ett min-dre resandeunderlag än Dalby och Sandby? Inte de välmarkerade cy-kelbanorna? Och mycket mer som en nyfiken studiedelegation med ögonen på skaft kunde ha noterat.
Det påminner nästan om Per Nuder och Göran Persson: Sverige är bäst, Sverige har inget att lära. Det gäller tydligen också Lund.
Vi får ändå hoppas att det gröna tyska systerpartiet fick några goda idéer av de bilder av monumentet och universitetshuset i Lund som studiedelegationen enligt intervjun visade upp.


Glöm nu inte våra webbnummer, varje fredag på adressen.

http://veckobladet.info

Fortsatt god VB-höst, önskar red.

 


(Pdf-format)

Några artiklar från numret:

Lunds profil – än sen?

På Karl XII:s tid

Ett riktigt sjöslag

Port Arthur, gula faran och Lund


 
  VECKOBLADET   Utgiven av SFVBBiL   Ansvarig utgivare: Göran Persson