Släcka egen eld...
Vem ska Lund skicka till PS, vid nästa kongress? Och omdömet om sittande? Har jobbat hårdare än de flesta, kring vad han tror på. Men v-distriktet allt mer en skugga med honom som folkplockare - och kampen mot sd förlorades troligen under inbördeskriget, här nere. Då under "Nya Arbetarpartiets" formativa uppmarsch. Så har vi affären med Karin, där hans roll tydligen måste klarläggas utan dens hjälp som höll i bödelsyxan.
   Nå, finns ju alternativ. Fyra år kan ju tänkas räcka, med ovan meritlista. Behövs dock en person med goda intellektuella resurser och framför allt en brobyggare som på riksnivån klarar återtåget till ett ånyo samlat parti. Där pluralism råder, resurser gott tas tillvara - samt respektavstånd återskapas till allmänna hållplatsen (s). Så praktiska politiken, en gemensam sak. Men ärligheten måste åter i högsätet - inom den såpopera modern politik efterhand utvecklats till.
   Nå, Anders är en fighter och tid kvar till nästa kongress. Men onekligen fräckt samordna en konferens kring ett överhängande problem man själv personligen bär klar skuld i att hastigt ha uppstått. Distriktet har infightat till den grad att vi blev tagna med byxorna nere. Nå, hur ska sd

hanteras? Hämnden för Eslöv, om sån nu kommer - de är månne mer mogna på parlamentariska högerkanten än vi - lär ha vårt parti till objekt. Ju våran svans.
   Bevakningen synbar i Landskrona, nu i helgen. Upp till oss att hantera sitsen. Halvuniformerade kårer på andra sidan och arbetarmilis hos oss är inget att stå efter. Och kan vi tala tala med moderater och samarbeta med sossar, xenofoba partier i praktiken om än ej till saluförande ideologi, så varför mobba sd? För att dom är små och sist ankomna i sällskapet samt har ett lite brokigt partiförflutet? Som vi, alltså.
   Tja, Claes och Brita, blir till att moget ta konsekvenserna. Ett telefonsamtal till Jimmie Åkesson dör ingen utav. Samt gärna en offentlig hållningsförsäkran, kring våld och hot som parlamentariska kampmedel. I varje fall nedåt. Annars häller vi nog mer bensin till egna bålet. Bevare mig för ett parti under konstant polisbeskydd. Som i vilket fall blir bräckligt. Ibland hjälper blott klokhet. Och aldrig fel känna sin motståndare. Hoppas sen att fler då regionala konferenser är på gång, landskroniterna ju bara åskådare i egen stad, nu i helgen. Och stora problemet blir nog i nordost, kring "kårhögern".
/j

VECKOBLADET Utgiven av SFVBBiL