Rött säljer!
Man tillhör ju ynkvänstern, ursäkta - vilket kan vara frustrerande. En slags show. Nog för att denna y-vänster uträttar en del gott, ideologiskt samt genom att företräda utsatta. Nå ej alla, om alltför långt ifrån Svenssonidealet så faller ambitionen rejält. "De trasiga" företräds mest när röster ska fiskas, eller partiets image putsas på. Vi gillar att appellera till medlidande, en alltmer kungsväg till väljarnas röstkort synes det. Särskilt med en partiledare som väl tvingades häcka under predikstolen om söndagarna - innan han släpptes ut till fotbollen och nog proletära grannskapets pojkumgänge. Var annars lärde han manéren, att imitera korrekt socialistisk framtoning? Och en klättrare har nog Lasse alltid varit. Förr hade en ny partigren med sina frontfigurer analyserats av partihorden intellektuella, och varsel utställts kring vad i görningen, inför kupper och så. Men i takt med samhällsanpassningen räcker ett gott väderkorn kring vad går hem i folkstugorna. Partiets revolutionära potential har stegvis utarmats, numera tar vi hand om fp:s social-liberala gränssnitt, ungefär. Ju märkligt få journalister eller vänsterfolk som krävde konkreta belägg på kommunismen, inom "kontra-reformerade" partiet. K-ordet blev en PR-mässig chansning, en profilering som inte gick hem, månne ett försök kapitalisera på då rådande vänstertrend. Och ingen vet säkert, för detta samhälle verkar klara sig gott utan närmare kunskap kring sig självt. Med en sömngångares säkerhet rör vi oss allt närmare - tja, vi får se vad.

Nå, på tal om "de trasiga" och en allt bigottare samhällsdominerande medelklass, där anpassningens piska närmar sig viktoriansk nivå. Passande då att partierna mutar med bra bidrag(s)nivåer - eller ren cash, som Reinfeldt&Hägglund nu senast. Och upprätthåller en image av ordning och straffa, att skaffa sig röster på. De kriminella blir på så sätt nyttiggjorda, en väl fin tanke. En sorts "pay-back" - för såna som har svårt att bidra annorledes. Och de intagna lever på sätt och vis i lyxiga omständigheter, med ett intrångsskydd som kunde göra vilken villaägare som helst, grön av avund. Ni ser, allt är en fråga om perspektiv! Tacka f-n att vanligt folk rasar. Sämre skydd åt de kriminella borde därför kunna vara en rätt klipsk slogan inför nästa val, kan nog tillfredsställa partiets allt fler batongslickare - såväl som de blötsinta. Smart va, nån som vill nominera mig till horden valexperter, i centrala valstaben nästa gång det smäller? "Political marketing" en bransch på snabb uppgång. Har ni förresten sett enkäten på rikspartiets hemsida, på tal om kriminalpolitik. En ultrademokratiskt parti som låter medlemmarna rösta om politiken, från familjePC'n? Eller ett kontaktspröt ut i folkdjupet, bland väljarna? Vad blir nästa fråga, om vi ska skippa bilarna på massbasis här i landet samt lägga 50 % av budgeten på Sida?

Funderade på tal om valet själv ett tag att rösta på Sd. Måste varit nåt virus som gick, tur man har sin partiskolning som hindrade ett existentiellt sammanbrott! Tänkte alternativt skicka Sven-Erik Alhem till riksdagen på ett fp-mandat - men hade krävt skenskrivning i Malmö, via en sån där skumrask-brevlåda på Värnhemstorget. Tredje tanken var att rösta mp på riksnivå, för trängselskattens skull, förstås. Men så har vi den allt starkare trenden mot ett tvåpartisystem, via dessa röda och blå allianser. Är nog en rätt brutalt ärlig termometer upp i folkröven med mina yra tankar kring Sd. Det enda reela alternativet i
svensk politik, och tydligast anti-establishment! Men lugn gott folk, röstade

inte alls. För första gången sen 1971. Tja, det blir nog till att omyndigförklara ostyriga underklassen, än en gång. Gå utanför kretsen av legitima politiska partialternativ, bland skaran honungslena glappkäftar, sånt bör ev. kosta medborgarrätten, för tölpfolket. Rasister är dom även - det är bägge partigrenar, annars dödsfiender helt eniga om. Tur det går att förena sig slå mot arbetarklassen, där Sd har ett passabelt röstunderlag.

Vad gäller (kriminella) icke-Svenssons lyckades mitt parti under gångna åren med konststycket att stödja ett antal regeringsförslag, i då batongens rätta riktning. Ministern en teknokrattyp smyganhängare till Gun Hellsvik och juristutbildningen mörade honom säkert än mer inför den anglo-sachiska repressionsmodellen, nu på modet. Alltså att lågkastiga normbrytare har en statens favoritroll skrämma hyggligt folk till lydnad. Både då på fri fot, via otryggheten på gatorna samt även bak galler, en tvåfrontsstategi á la "double harvest". Krämarkulturer kan minsann konsten att vinstfokusera där som mest oväntat! Vissa är som specerihandlardöttrar rentav halvt födda in i statshushållningens ädla konst, nån slags högre symbolkrigens Ninjamästare i klänning, kappa och handväska, med lockstav och blondering istället för ett dubbelhärdat samurajsvärd. Nå, Ninja höll sig visst med mer bondska tillhyggen. Våldsmonopol a la shogun.
Grelber

PS
Anders N. hade en klok iakttagelse under eftervalsmötet, nämligen att danska SF "gått sönder" under invandrardebatten, alltså via Danske Folkepartis makalöst framgångsrika samhällsoffensiv som gjort partiet till navet i dansk politik. För några år sedan körde skånska v-partiet utbyte med SF, så numera ej. Minns att Olof brukade annonsera om hyggeaftnar der over, i Menander. Får man veta varför SF föll i onåd? Och vem ska vi skicka till PS, inför nästa rikskongress? Nuvarande kan sägas ha gjort sitt, inte vackert sagt kanske om någon som jobbat hårdare än de flesta, för det han tror på. Och på tisdagens medlemsmöte ska så det i lönndom framhastade samarbetspaketet klubbas. Suck, det är för mycket dödkött och kommunalpolitiker i styrelsen och Mats framstår alltmer som en mästermanipulatör. Nita samlar uppdrag och blir alltmer taktisk och tystlåten efterhand som högen växer. På ersättarposterna sitter tre veteraner, varav två ordentligt postfeta. Där ska ungdomen in, varför inte inskolningsplatser på ena ersättarposten med tre-fyra månader, för talangfulla UV-are på tillväxt - eller annars förbigångna? Kompol håller dessutom på att utvecklas till ett slags öppna reservstyrelsemöten, och finurlige Mats stortrivs uppenbarligen med allt ljus på mig; ufo-Olsson stundom gemenligen kallad. Nå, framtiden avgörs knappast via partier och politik - onda aningar florerar i tiden, kring att den snart behagar trilla ner över oss. Var god välj din katastrof och ånyo hjälplöshet, gott folk. Moderniteten är vid dags ände och virusmutationerna tickar på för att hitta allas vår rätta dräpare. Nå, ju ändå för många å denna jord, bäddat för trouble. Tur religionen vinner mark ... Nu går jag och köper Nostradamus spådomar. Tror ni på Gothic Revial, nu när ändå kastrerade mittemellannollfolket tagit kommandot, i samhället? Vad gör obotliga materialister, till livsföring och troshorisont, när Stora Döden drabbar?

VECKOBLADET Utgiven av SFVBBiL