Demokratisk Vänster i Lund satsar brett i valrörelsen
Valrörelsen i Lund är drar nu igång på allvar. Men den blir inte riktigt sig lik – i årets val har lundaborna som bekant ett nytt rödgrönt och radikalat alternativ: Demokratisk Vänster i Lund.
Trots – eller kanske på grund av? - att partiet är nybildat satsar partiet brett. Appellmöten, debatter med politiska motståndare, valförsändelseutdelning, valstuga – vi tror att vi har lyckats planera in alla ingredienser som hör en valrörelse till. Och vi räknar också med att kunna genomföra det utan partiombudsmän och utan någon som helst andel av de tre och en halvmiljoner i partistöd som kommunen varje år delar ut. (Partistödet går enbart till partier som finns representerade i fullmäktige under innevarande mandatperiod.)

Smakprov
Här kommer några konkreta smakprov hur valrörelsens aktiviteter. Vår valstuga på Stortorget öppnar lördag den 19 augusti. Vi vet inte om vi hinner pynta den färdigt till öppningsdagen – men vi kan lova att när utsmyckningen är klar kommer den inte att se ut som andra valstugor. För valstugans öppentider: se DV:s hemsida www. demokratiskvansterilund.se!
Den 24 augusti kommer DV att debattera skolfrågor med Folkpartiet vid ett öppet möte. Information om tid och plats se vår hemsida och dagspressen!

Valplattformen
Vår valplattform (kan beställas via kontaktadresser på vår hemsida) som täcker ca 18 olika politikområden, är i dagarna redo för att möta allmänheten och ungefär samtidigt börjar vi utdelning av vår valinformation och valsedlar till hushållen. Vi har inte råd att anlita Posten AB för utdelning av en enda valförsändelse, men vi räknar med att vi med egen benkraft ändå kan täcka

de flesta (fast tyvärr inte alla) hushåll i kommunen.

Torgmöten och fler debatter
Varje lördag fram till valet har vi torgmöte på Mårtenstorget mellan kl. 11.00 och 12.00. Där finns möjlighet att träffa våra fullmäktige-kandidater och att prata politik och komma med synpunkter och förslag till politiska initiativ. Lördagen den 9:e finns preliminärt inplanerat ett gemensamt program med Röda Kapellet.
   Fler debatter blir det också. Vi deltar i partidebatten som den 9 september mellan 13 och 15 arrangeras av Sydsvenskan på Stortorget. Vi är med på debatten kring de hemlösas situation som ordnas av de Hemlösas förening den 11 september där vi kan presentera våra förslag kring hemlösheten för en (förhoppningsvis) bredare publik - i varje fall för dem de närmast berör.

DV i byarna
Vi försummar förstås inte byarna – den 12 september ställer vi upp i en debatt med övriga partier i Veberöd kring lokala frågor. Och vi har vissa, ännu ganska lösliga planer, på speciella aktioner i Södra Sandby och Dalby.
   Och den 17 september har vi valrörelsefinal på Mårtenstorget mellan 11 och 12. Och hur den kommer att gestalta sig – ja det bästa sättet att ta reda på det är att gå dit och själv se och lyssna!
un

PS. För att följa DV:s aktiviteter i valrörelsen: se vår hemsida
www.demokratiskvansterilund.se! Och: jo, vi välkomnar å det allra hjärtligaste alla som vill hjälpa till i valarbetet. Och, javisst, självklart: vi tar gärna emot ekonomiska bidrag till vår valfond. Kontakthänvisning på vår hemsida. DS

VECKOBLADET Utgiven av SFVBBiL