Fångat i flykten

Från huvudkommunen rapporteras att en skåning, Daniel Sestrajcic, vänsterpartiets moderna variant av Kominterns Exekutivkommittérepresentant (den sk. ExR) har anställts som valledare för vänsterpartidistriktet. Daniel har gjort sig känd som en av de ledande krafterna bakom traditionalismens konsolidering i Skåne, och som vänsterpartikongressens valberedare där han gjort väl ifrån sig i utrensningarna av s.k. förnyare från ledande organ. Draken kan just undra varför han nu beordrats till tjänstgöring i Stockholm, där är väl inrättningen i traditionalismens led redan under full kontroll?

Fleming
I Lund har nu vänsterpartiet utsett Clas Fleming till 1:e vice ordförande i Tekniska nämnden. Det är ett utmärkt val, som kommer att underlätta LKF-styrelseledamoten Clas Flemings arbete väsentligt. Marktilldelning till LKF kommer att ske s a s mera omedelbart. Denna flemingska dubbelroll kan dock vid enstaka tillfällen vålla den gode Clas bekymmer: Hur ska LKF-styrelseledamoten Fleming vid LKF:s bolagsmiddagar kunna skåla med 1:e vice ordföranden i Tekniska nämnden? Den mångsidigt begåvade Clas fixar säkert även detta.

Namn och partilogo
Flera partier funderar nu på att byta partilogo. Folkpartiet ska byta till lejongap uppges det från folkpartikansliet, medan vänsterpartiet redan dömt ut den nyligen lanserade varianten av nejlika. Fögätmigej anses numera bättre anpassad till partiets
utveckling. Beträffande Junilistan så avstår detta parti från blomma som partisymbol. I stället väljer man en svamp, närmare bestämt stinksvampen (även kallad liksvamp), Phallus impudiens. Nidhögg kommer att bevaka vad som händer på den viktiga partilogofronten framöver.

”Nameloosers”
Ett annat parti (in spe) som ännu inte skaffat sig någon partisymbol är Demokratisk Vänster i Lund. Föreningen har av Valmyndigheten fått nej till detta namn som partibeteckning. Inom Demokratisk Vänster dök ett förslag upp om att gå till val under beteckningen ”Nameloosers”. Efter att fått beskedet från Valmyndigheten att ”inget kan hindra er från att ställa upp som Demokratisk Vänster i Lund” arbetar dock föreningen vidare med inriktningen att det ska stå ”Demokratisk Vänster i Lund” och ingenting annat på valsedeln i höst.
   Apropå namn, ja. Ni missade väl inte nyheten i en av Lunds många annonsblad härförliden att Lars Ohly nu funderar på att sluta kalla sig Lars Ohly?

Vem? Om inte …
Slutligen: på annan plats i detta nummer av VB rapporteras om vänsterpartiets aktiva stöd till trafikplats Råby och lokaliseringen av ESS-anläggningen till Lund. Möjligen har läsekretsen redan listat ut namnet på den person som i regionen driver dessa frågor för vänsterpartiets räkning. Som ledtråd kan nämnas att v-representanten kommer från en större stad sydväst om Lund och tillhör regionledningen och ingår i presidiet för Regionala utvecklingsnämnden.
   Med denna avslutande gåta drar sig draken småfrusen tillbaka till sin håla vid Yggdrasils rötter där tjälen ännu ligger hård.
Nidhögg

VECKOBLADET Utgiven av SFVBBiL