God dag allesammans! 

Patrik heter jag. Jag har gått med i partiet för lite drygt 2 år sedan. 
   Jag tänkte prata lite om vad jag har lärt mig om partiet. 
   Jag har tidigare testat lite olika partier, för att se vad partierna verkligen står för. För det är en sak vad man hör om ett parti på tvn och i media, vilket mest rör det nationella partiet och det är en annan sak vad ett parti står för lokalt.
   Det jag kan säga om Vänsterpartiet i Lund efter min undersökning är att det är ett parti med högt i tak, det är välkomnande och vänligt, samtidigt som man ifrågasätter varandra mycket, och det gillar jag. 
   Sedan är man också noga, noga med att reservera sig mot beslut som man inte ställer upp på. Det är något som jag har lärt mig, tänkte aldrig att det var så. Just att man brydde sig så mycket om detaljer. Jag har själv arbetat mycket inom den privata sektorn och för multinationella företag, där man ibland tänker ganska fyrkantigt. Att så länge en lösning går med vinst så är det en bra lösning, små detaljer som hur det påverkar anställda är inte av samma vikt, utan det får lösa sig själv. 
   Jag tycker därför att det är fint med Vänsterpartiet, att man bryr sig om detaljerna, samtidigt som partiet är känt för att inte vara rädd för att tänka ambitiöst och stort. 
   Men på tal om detaljerna, så skulle jag säga att vi människor är detaljerna i det stora samhällsmaskineriet och det är just oss som Vänsterpartiet bryr sig om och det är något som jag har upptäckt genom att vara med i Vänsterpartiet i Lund. 
   Jag vet inte hur många av er som har engagerat er politiskt, men det är ett ganska så gediget arbete att


Patrik Nordquist

som fritidspolitiker se till att läsa igenom alla beslut som tas i alla nämnder och därtill se till att reservera sig mot dem som man inte håller med om. 
   Jag tycker att Vänsterpartiets sätt att göra på detta på visar på omtanke, man är väldigt omsorgsfull. Man bryr sig. Jag tycker därför att Vänsterpartiet är ett vackert parti. Ett parti som tror på och försöker se till människan. 

Tack för mig!