Feministiskt initiativ i Lund
 
 

Under Torsdag kväll var det åter dags för ett möte med F! i Lund. Detta var välbesökt, c:a 100 personer, därav ungefär 15 män. Mötet leddes av kvällens "pratkvarn", Anna Fogelström, tidigare presenterad i media. Ämnet för kvällen var organisationsmodeller och i synnerhet handlade det om hur organisationen för F! ska byggas. Detta beskrevs av Gunnel Andersson som en Hönökaka. Dvs det ska inte vara en traditionell hierarkisk uppbyggnad, utan bestå av olika "tårtbitar" där nytillkomna intresserade ska kunna välja ett intresseområde.

F! har idag ingen styrelse utan en profilgrupp. F ö kommer temagrupper att bildas efterhand som intresse finns och andra ansluter sig. Dessa kan nås via www.freewebs.com/skanefi. För den som vill skicka in intresse eller annat kan detta göras via fi.anna@org.se.

För att inte endast redan aktiva personer skulle ha möjlighet att tala om varför man ska ansluta sig till F!, gjordes en runda med mikrofon bland alla närvarande. Det var mycket intressant att höra olika åsikter om anledningen till närvaron, både av personliga och ideologiska skäl.

Anna F avrundade kvällen med att uttala sin konklusion till varför F!:
Krossa patriakatet - men vi gör det tillsammans!

Nästa möte är 23 maj.
Karin Blom

 
  VECKOBLADET                                    Utgiven av SFVBBiL